13 juni 2011

Roquefort- och päronpaj

(8 port)

Pajskal:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g krämig färskost
100 g roquefort- eller ädelost
1 päron

Päronsallad:
50 g valnötter
50 g roquefortost
2 mogna päron
1/2 citron
100 g ruccolasallad
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung


Pajskalet:
Arbeta ihop smör och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 20 minuter och sätt under tiden ugnen på 200ºC. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.

Fyllningen:
Vispa samman ägg, grädde och färskost. Häll blandningen i pajskalet. Skär ost och päron i små bitar och fördela över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.

Päronsalladen:
Grovhacka nötterna och skär osten i små bitar. Skär päronen i smala klyftor. Pressa citronsaft över dem. Skölj ruccolan. Blanda olja, vinäger och honung och blanda sedan ihop med resten av salladsingredienserna. Toppa pajen med salladen inför servering.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...