21 december 2012

Grönkålspaj med fetaost

Pajdeg:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
150 g färsk, repad grönkål
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
1 st röd paprika
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 st ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Värm ugnen till 175°C. Hyvla ner smöret i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten. Arbeta snabbt ihop en deg som trycks ut i en pajform. Ställ formen i kylen en stund. Nagga och förgrädda pajskalet 10 minuter. Strimla grönkålen och lägg den i pajskalet tillsammans med tärnad fetaost, oliver och hackad paprika. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll det över. Grädda pajen 40 minuter tills den stannat även i mitten.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...