02 januari 2013

Köttfärsmopsar med frukt

Köttfärsmopsar:
400 gr köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äpplen
matfett till formen

Sås:
1 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 köttbuljontärning
100 gr ädelost
soja

Garnering:
200 gr vindruvor


Sätt ugnen på 200ºC.

Mopsar:
Låt ströbrödet svälla i mjölken och blanda ner det i färsen. Tillsätt övriga ingredienser. Bred ut färsen på en vattenskjöljd skärbräda och ruta in den i avlånga bitar cirka 4 x 10 cm. Skala och riv äpplena grovt och lägg på varje bit. Rulla ihop bitarna och ställ i en smord form.

Sås:
Vispa grädde, creme fraiche och smula i buljongtärningen. Koka upp såsen och rör i den sulade ädelosten och smaka av med soja. Häll såsen runt rullarna och gratinera 20-25 minuter.

Halvera och kärna ur druvorna och strö dem över rätten strax innan servering. Godast till kokt potatis eller potatismos.

Tips! Maidi brukar använda äpplemos i stället för äpplen.


Tack för receptet, Maidi!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...