28 juni 2008

Fisk med frasigt täcke

(4-5 personer)

500-600 g fisk
1 tsk salt
2-3 msk pressad citron
50-75 g margarin eller smör
1 pressad vitlöksklyfta eller 1 tsk dragon
2 dl smulat vitt bröd
2 dl hackad persilja
1 dl riven ost
4-5 tomater
salt
peppar
lite mer riven ost


Skär den något tinade fisken i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på smort ugnssäkert fat. Salta och droppa över citron. Täck med aluminiumfolie. Ugnskoka fisken i 12-15 minuter. Under tiden smälts smöret. Tillsätt vitlöken (eller dragonen). Rör ner brödet, persiljan och den rivna osten. Detta görs så sent som möjligt (när cirka 5 minuter är kvar på koktiden av fisken), annars kan blandningen bli lite "slabbig" eller hård enligt Karin. Ta ut fisken. Fördela brödblandningen ovanpå fisken. Lägg tomathalvor (eller avrunna krossade tomater) runt omkring fisken i formen. Strö över riven ost på tomaterna. Sätt in formen i ugnen igen i cirka 15 minuter tills allt fått fin färg. Serveras tillsammans med potatis.


Tack Karin för receptet!

2 kommentarer:

Sara sa...

Tusen tack för ett enkelt och gott recept!

Susanne sa...

Varsågod! Jag gillar enkla och bra maträtter... som dessutom är goda! o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...