24 september 2015

Susannes omelett

(1 port)

2 ägg
2 msk vatten
lite salt och svartpeppar efter egen smak
smör för stekning

Fyllningsförslag:
Philadelphiaost samt lite riven eller skivad ost
Ädelost och skivad eller riven ost (min favorit ♥)
Skivade eller hackade champinjoner med skivad eller riven ost


Här kommer min egen omelettvariant! :) Värm upp en stekpanna och tillsätt smör när temperaturen nått medelvärme. Låt smöret fräsa upp. Knäck äggen i en tillbringare eller skål. Tillsätt vatten och kryddor. Antalet msk vatten ska matcha antalet ägg, så om det är 1 ägg räcker det med 1 msk vatten etc. :) Vispa sedan ihop äggsmeten snabbt med en gaffel och häll ner i den varma stekpannan och låt den sätta sig och stelna lite innan något av smakförslagen tillsätts. Vänd över omeletten till en halvmåne på en tallrik och njut!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...