23 februari 2012

Tomatsoppa med chili

(4 port)

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater + 1 burk vatten
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 krm salt
några blad färsk basilika


Hacka lök och vitlök. Dela och finhacka chilin (skrapa ur fröna om du inte vill att soppan ska bli för stark). Stek lök och chili i olja tills löken blivit blank. Tillsätt tomaterna + vatten. Tillsätt tomatpuré och honung. Koka soppan i 10 minuter. Mixa soppan med basilikabladen. Servera med en klick créme fraiche.


Tips! Monicas variant innehåller också chilipulver, torkad basilika, socker samt rapsolja. Hon kokade också makaroner och lade ner i soppan.


Tack för receptet, Monica!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...