20 maj 2012

Guinnesskokta skaldjur med dill

(4 pers)

500-1000 g skaldjur (eller fisk)
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
3 dl Guinness (3,5 %)
2 dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
1 lagerblad
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk grovhackad dill
1 msk smör

Garnering:
citronklyftor

Skala och finhacka lök och morot. Finhacka sellerin. Fräs grönsakerna glansiga i 1 msk smör i en stor kastrull i 2-3 minuter. Tillsätt öl, vatten, fond och lagerblad. Låt koka ner till hälften återstår, ca 3 dl. Häll på grädden och låt koka ner till hälften igen, ca 3 dl.

Tillsätt skaldjuren och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt citronjuice i såsen och strö över dill. Servera med citronklyfta och dillvippa samt rustikt transbärsbröd.

OBS! Det ska egentligen vara 1 kg blåmusslor i receptet, men eftersom jag inte gillar musslor så bytte jag ut dem mot valfria skaldjur.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...