02 juli 2008

Kyckling med ris

Kokt ris
1 kokt eller ugnsstekt kyckling
1 brk champinjonsoppa (ni vet väl vilken sort eller måste jag skriva ut det?)
Grädde
1 brk skivade champinjoner
Riven ost
Ströbröd



Koka riset och lägg det i en smord ugnsform.

Dela kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå riset.

Blanda sedan champinjonsoppan med grädde och de skivade champinjonerna.

Bred ut blandningen över kycklingen och riset.

Strö över lite ströbröd och rikligt med riven ost.

Gratineras i 225°C tills osten fått fin färg.

Man kan även lägga på tomatskivor innan osten och ströbrödet strös på.

Nu är det så att min salig mamma gjorde ofta saker i mat- och bakväg "på en hoft" så jag har inget mer exakt recept än så här, men jag tror man kan gissa sig fram till hur mycket grädde och vilken storlek på champinjonburk man föredrar enligt eget smak och tycke. :o)

Tack mamma för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...