02 december 2010

Jennies kyckling- och jordnötsgryta

(4 pers)

4 st kycklingfiléer
2 msk kycklingfond
1 brk Thai Satay grytbas
1 brk minimajs
1 dl jordnötssmör
1-2 vitlöksklyftor
lite hackad chili och
chilisås efter smak


Skär kycklingfiléerna i småbitar och snabbstek i wokpanna.

Hacka vitlöken.

Tillsätt resten av ingredienserna utom vitlöken.

Låt koka upp och sjud i några minuter.

Lägg i den hackade vitlöken i slutet av sjudningen så att behåller sin starka och fräscha smak.

Obs! Enligt Jennie är denna gryta tokstark i smaken, så om man är känslig kanske man kan minska ner på både grytbasen, chili och chilisåsen.

Tips! Får man gryta över så kan man använda den dagen efter som en soppa om man spär ut den med önskad mängd kokosmjölk (eller grädde om man inte har kokosmjölk hemma).


Tack för receptet, Jennie!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...