03 februari 2011

Gulaschsoppa med köttfärs

(5-6 pers)
2 gula lökar
6-8 potatisar
2-3 paprikor (valfri färg)
1/8-1/4 av ett vitkålshuvud
ca 400 g nöt- eller blandfärs
2 msk olja
2 brk krossad tomat, à 400 g
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 st köttbuljongtärningar
4-5 msk tomatpuré
½ dl chilisås
3-4 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
salt
persilja


Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen.
Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna. Lägg över den i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål och potatis. Häll över detta i kastrullen.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningar, paprikapulver samt cayennepeppar.
Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan. Smaka av med salt och de andra kryddorna samt hackad persilja.
Servera soppan med vitlöksbröd och ett glas mjölk eftersom den är rätt stark i smaken.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...