04 augusti 2011

Nachoskyckling med Guacamole

(4 port)

4 kycklingfiléer
salt
peppar
vetemjöl
2 uppvispade ägg
½ påse krossade nachoschips, 100 g

Rostade rotsaker:
olja till stekning
1 kg blandat potatis, morötter

Guacamole:
2 väl mogna avokado
1 tärnad tomat
½ finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
Saft av ½ -1 lime


Sätt ugnen på 225ºC.

Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Ringla över olja, krydda och blanda om. Stek rotsakerna i 225° C i 10 minuter.

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Doppa dem först i först mjöl, sedan ägg och till sist i chipssmulorna.

Ta ut plåten och lägg på kycklingbitarna och stek allt ytterligare ca 25 minuter tills allt är färdigt.

Guacamole:
Skala, kärna ur avokadorna och mosa eller mixa samman med tomattärningar, lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...