(4 port)
4 kycklingfiléer
salt
peppar
vetemjöl
2 uppvispade ägg
½ påse krossade nachoschips, 100 g
Rostade rotsaker:
olja till stekning
1 kg blandat potatis, morötter
Guacamole:
2 väl mogna avokado
1 tärnad tomat
½ finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
Saft av ½ -1 lime
Sätt ugnen på 225ºC.
Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Ringla över olja, krydda och blanda om. Stek rotsakerna i 225° C i 10 minuter.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Doppa dem först i först mjöl, sedan ägg och till sist i chipssmulorna.
Ta ut plåten och lägg på kycklingbitarna och stek allt ytterligare ca 25 minuter tills allt är färdigt.
Guacamole:
Skala, kärna ur avokadorna och mosa eller mixa samman med tomattärningar, lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar