20 maj 2012

Panerade kotletter

(4 pers)

1 1/2 kg kotletter (lamm eller fläsk)
200 g färskrivet formbröd
2 tsk rosmarin
1 tsk finrivet citronskal
2 msk skånsk senap
2 tsk honung
ca 1 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
smör och olivolja till stekning


Blanda bröd, rosmarin och citronskal, och lägg brödblandningen på en tallrik. Blanda senap och honung. Blanda mjöl, salt och peppar, och häll ut på en tallrik. Vänd kotletterna i mjölblandningen. Bred senapsblandning på båda sidor av kotletterna. Vänd sedan kotletterna i brödblandningen. Tryck till så att smulorna fastnar. Ställ sedan kotletterna i kylen ca 30 minuter. Stek kotletterna i smör och olivolja på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida. Serveras med senapsvinägrett, myntachutney och rotfrukter med ost- och nöttäcke.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...