03 februari 2013

Tomatpaj

(4-6 pers)

Pajdeg:
75 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Kesella

Fyllning:
1 brk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost
1/2 dl finhackad persilja
1 1/2 dl Kesella
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
4-5 stora gula lökar


Sätt ugnen på 200ºC. Gör pajskalet och förgrädda i 10-15 minuter. Fräs löken, som ska vara skuren i tunna skivor. Tillsätt tomater, tomatpuré och basilika. Låt koka utan lock tills nästan all vätska är borta. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatröran i pajskalet. Strö ost och persilja över. Vispa ihop ägg, mjölk och Kesella och häll över tomatröran i pajskalet. Grädda pajen i cirka 30-40 minuter.


Tack till söstra mi för detta recept!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...