18 oktober 2015

Köttgryta med rotfrukter

700-1000 g högrev av nöt- eller viltkött
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 st lagerblad
2 st hackade vitlöksklyftor
2 st köttbuljongtärningar (eller motsvarande fond)
1 st gul lök
2 st morötter
300 g kålrot
1 st purjolök
4-5 dl vispgrädde
1-2 tsk kinesisk soja
1-2 msk hackad timjan


Stek upp köttet i smöret tills det fått fin stekyta. Häll på vatten så att det täcker köttet och lite över det. Lägg i vitlök, buljong, salt, peppar och lagerblad. Koka på svag värme tills köttet är mört, cirka 1-2 1/2 timmar. Skala och tärna morot och kålrot till cirka 1 x 1 cm:s storlek och lägg i grytan. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Skiva purjolök och hacka den gula löken och tillsätt detta i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Häll sedan i grädden, sojan och den hackade timjan. Red av med Maizena. Serveras med potatis.


Tack för receptet, Rebecka!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...