07 augusti 2013

Schweizerrullar

(4 port)

Rullarna:
1/2 kg valfri färs
1 tsk salt
1 krm (svart)peppar
1 1/5 dl riven ost
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
2 msk finhackad purjolök, fryst eller färsk
2 msk finhackad persilja, fryst eller färsk
10-15 skivor rökt skinka

Såsen:
3 dl vispgrädde
1/2-1 dl chilisås
1-2 vitlöksklyftor, kan uteslutas
salt, svartpeppar och rosépeppar


Sätt ugnen på 200ºC. Blanda allt utom skinkskivorna, som läggs ut på en skärbräda. Forma järpar och lägg på skinkskivorna, rulla ihop omlott och lägg dem i en ugnssäker form med skarven neråt. Rör ihop alla ingredienserna till såsen och häll över rullarna. Gratinera i ugnen i 30-35 minuter under ösning.


Tack för receptet, Rebecka!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...