01 september 2013

Coleslaw

1/2-1 finstrimlat vitkålshuvud
1-2 finrivna morötter
1/2-1 tunt skivade rödlökar

Dressing:
2 dl majonnäs
2 msk Dijon-senap eller vanlig senap
1/2-1 msk socker (kan ersättas med rivet äpple)
2 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Förslag på andra ingredienser:
Ananas i bitar (färsk eller avrunnen burkananas)
Rivet äpple
En gnutta cayenne plus lite purjolökssalt eller 1 msk finhackad purjolök

Coleslaw 2

1/2-1 finstrimlat vitkålshuvud

Dressing:
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl citronmajonnäs
2 msk Dijon-senap


Finstrimla vitkålen med osthyvel eller ännu hellre på en mandolin, rör ihop dressingen och blanda.

Tips! Creme fraichen kan bytas ut mot fil eller yoghurt med citronsmak.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...