(4 pers)
500 g kycklingfilé eller annat kött
1 pkt bacon
5-6 färska, skivade champinjoner
1 röd, hackad paprika
1 hönsbuljongtärning eller 2 msk flytande fond (nyttigare än tärning)
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
100 g Philadelphia-ost
1 tsk pastakrydda
1 msk sweet chili sauce
Salt och peppar
Strimla kycklingen, stek i stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg på en tallrik. Klipp ner bacon i mindre bitar i stekpannan och stek dem. Låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna och lägg över dem i en gryta tillsammans med kycklingen och baconet. Slå på grädde och crème fraiche. Klicka ner philadelfiaosten. Tillsätt den hackade paprikan. Smula ner buljongtärningen eller häll i fonden tillsammans med pastakryddan och chilisåsen. Låt det stå och småputtra lite i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar