15 mars 2014

Sjömansbiff

(4 port)

600 g ytterlår, oxstek eller nötstek, i 1/2 cm skivor
4 stora gula lökar
8 stora potatis
8 dl köttbuljong
4 dl öl
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
salt & peppar


Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet.


(receptet kommer från Per Morbergs “Vad blir det för mat?”)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...