08 januari 2011

Kycklinggryta med kardemumma

(4 port)

500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
2 ½ dl mellangrädde
½ hönsbuljongtärning
½ tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
½ dl hackad persilja


Skär kycklingen i bitar.

Skala och grovhacka vitlöken.

Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.

Tillsätt salt och vitlök.

Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta.

Lägg i kyckling och vitlök.

Låt koka under lock ca 10 minuter.

Rör ner persilja.

Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.


Recept från Arla Köket.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...