(4 port)
500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
2 ½ dl mellangrädde
½ hönsbuljongtärning
½ tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
½ dl hackad persilja
Skär kycklingen i bitar.
Skala och grovhacka vitlöken.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
Tillsätt salt och vitlök.
Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta.
Lägg i kyckling och vitlök.
Låt koka under lock ca 10 minuter.
Rör ner persilja.
Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.
Recept från Arla Köket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar