(4 port)
300 g broccoli
300 g kokt pasta
1 msk smör till formen
200 g smulad fetaost
Gratängsås:
25 g smör
1 liten hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk eller 1 dl grädde + 5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 tsk grönsaksfond
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 krm mald muskotnöt
Ansa broccolin och skär i bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka tre minuter. Smörj en ugnssäker form och blanda i pasta, broccoli och fetaost.
Gratängsåsen:
Smält smöret i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att den tar färg. Strö vetemjöl över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp innan nästa skvätt hälls på. Tillsätt buljong, salt, peppar och muskotnöt. Sänk värmen och koka cirka fem minuter, rör om då och då. Smaka av.
Häll såsen över pasta, broccoli och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen cirka 10 minuter.
Tips! Smaksätt gärna med oliver eller soltorkade tomater.
Tack för receptet, Monica!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar