28 juni 2008

Kaviarbakad torsk

600 g färsk torskfilé
1 gul lök
4 msk orökt eller lättrökt kaviar
2 dl crême fraiche


Sätt ugnen på 225° C. Dela fisken i portionsbitar. Vik in tunnare delar så att fiskbitarna blir jämntjocka. Lägg dem i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Blanda försiktigt kaviar och lök med crême fraiche. Bred blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med kokta grönsaker och potatis.

Tips! Man kan också använda styckfrysta fiskfiléer, men förläng då stektiden med 5-10 minuter. Själv använder jag fryst torsk, som jag tinar tills det går att skära den i jämnstora bitar.

Tips 2! Förutom vanlig kaviar så brukar jag ha i lite röd stenbitsrom också och det blir väldigt gott.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...