28 juni 2008

Medelhavsgratäng

(4 port.)

8-10 potatisar av mjölig sort, ca 3/4 kg
2 vitlöksklyftor
1 fänkål, ca 250 g
1/2 påse saffran, 0,25 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 timjan
1 dl svarta oliver med kärna
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk



Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skiva potatisen.

Skala och hacka vitlöken.

Dela fänkålen och skär den i skivor.

Blanda potatis, vitlök, fänkål, saffran, salt, peppar, timjan och oliver i en smord ugnssäker form.

Häll på grädde och mjölk.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Servera med stekt kyckling eller kött, gärna lamm.

Gratängen är också god till stekt lax.

Det här receptet har jag ännu inte hunnit prova, men det lät så gott att det får hamna på min att-testa-lista. :o)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...