14 juli 2008

Pollo Magnum

1 kycklingfilé per person
Salt
Peppar
Citronsaft, citronpeppar eller limesaft
Riven ingefära
Tabasco
Kakaopulver
Chiliflakes
1/2 hackad vitlöksklyfta per person
Fryst färdighackad spenat (ca 5 tärningar per person)
Ris (gärna vanligt oklibbigt ris)Sätt på riset som vanligt och låt det dra.

Hetta upp lite olja i en panna (om du har chiliolja använd det, använd annars en icke smaksatt olja - obs! inte olivolja).

När den är ganska varm så dutta i ett par droppar tabasco och de hackade vitlöksklyftorna.

Låt steka en stund så att oljan tar smak av den rostade vitlöken och tabascon.

Tärna kycklingfileerna och lägg i dem när pannan är varm.

Krydda av kycklingen direkt med salt, peppar, lite citronsaft, chiliflakes, kakao och ingefära. Stek på det en stund tills det fått fin yta, kakaon gör att det blir lite karameliseringseffekt så ytan bör vara ganska brun.

Dra ner värmen betydligt och lägg i spenattärningarna. Det gör inget om de är lite halvfrysta fortfarande, se bara till att svischa runt ordentligt så de inte bränner på någon sida.

När kycklingen är genomstekt och det liknar en grön gegga så läggs det upp på tallrik tillsammans med ris. Toppa gärna med några droppar tabasco om så önskas.

Lämpliga tillbehör:

Patacones: Hårt stekta skivor av matbanan (platano) som nästan blir som tjocka stora chips, finns på ica Kvantum. Vändstek i olja. Salta bara lite lite grann, och slutresultatet skall vara torrt, inte kladdigt av olja. Tänk på att dessa bananer är mycket hårdare än vanliga bananer och att man därför får låta dem steka en stund för att de inte skall vara som okokt potatis i mitten.

Frijoles molidos: Ta en burk svarta bönor och lägg i en kastrull. Sjud sönder dem (hjälp till med en sked) och salta/peppra efter smak. Det skall bli som en svart kladdig röra som är jättenyttig.

Tips! Har du inget av tillbehören hemma kan du garnera med lite krossade jordnötter, och om du vill ha rätten blötare kan du dra i lite creme fraiche i kycklingen innan uppläggning.

Tack Magnus för att jag fick låna ditt recept! :o)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...