18 juli 2009

Ugnsgratinerad lax

(1 port)

1 st laxfilé (portionsfiléer à 125 g)
1/4 liten gul lök
1/2 msk olivolja
3/4 dl krossade tomater
1/2 msk tomatpuré
1 tsk råsocker
1 dutt med cayennepeppar (eller efter önskad styrka och smak)
50 gram skalade räkor
lite riven ost
lite salt


Sätt ugnen på 200ºC. Lägg laxfilén i en smord, ugnsfast form. Hacka löken och fräs den i en kastrull i olivoljan. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, råsocker, cayennepeppar och till sist räkorna. När räkorna har tillsatts så tas kastrullen av från spisen så de inte blir sega. Smaka av med salt. Häll röran ovanpå laxfilén och riv lite ost över. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter. Passar bra till ris, men är också gott till potatis.


Tack Hans för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...