23 november 2008
Gratinerad broccoli
(3-4 pers)
3 färska broccolistjälkar (fryst broccoli går lika bra)
Riven mozzarella
1-2 st matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Riven eller mald muskotnöt
Sätt ugnen på 225°C.
Koka upp vatten i en stor gryta.
Skär upp broccolins huvud i små lagoma bitar.
När vattnet kokar läggs broccolin ner i vattnet och får koka mjuka och vackert gröna.
Häll bort vattnet och fördela broccolibitarna i en ugnsfast form.
Krydda med salt, svartpeppar och en aning riven eller mald muskotnöt.
Strö över den rivna mozzarellan.
Häll över grädden och gratinera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
TIPS! Vill man ha en tjockare sås kan man göra en béchamêlsås, tillsätta den rivna osten och sedan hälla såsen över broccolin innan gratineringen.
Jag hörde något mystiskt ljud i köket, anade att lillmissen hade något på gång så jag tog med mig kameran och smög in och upptäckte då att han definitivt gillade broccoligratängen! ;)
1 kommentar:
Supergott! hittade ditt recept när jag letade efter något gott att göra med all broccoli som vi har.
//Lynn
Skicka en kommentar