10 oktober 2008

Godaste pastasalladen

(4 pers)

500g pasta (koka al dente och låt stå så den blir sval)
1/2 - 1 rödlök
3 klyftor vitlök
1 burk kidneybönor
1 liten burk majs
1 paprika (orange eller röd, skivad och stekt)
1 pkt fetaost (snåla inte på fetaost, köp en dyr och i block, det lönar sig)
1 pkt bacon (försteks i småskivor tills nästan chipskonsistens, rinns av på papper och svalnar)
1/2 gurka
Pesto
Citronpeppar
Tabasco (en liten skvätt bara)



Egentligen är det ju bara att blanda ihop allt efter hand. Men en god och smart sak är att rinna av saften från bönorna och hälla dem i skålen först. Därefter pressa i vitlöksklyftorna och lite pesto och ställa det i kylen så det får gotta ihop sig ifred först.

Man kan ha i lite färsk bladspenat eller lite ruccola, men då är det nästan bättre att inte ha bönor i.

Tack Magnus för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...