30 juli 2008

Fläskfilégryta

1 fläskfilé
2 kabanosskorvar
1 röd paprika
1 brk syltlök + spad
1 brk svarta oliver + spad
1/2 brk cornichons + lite av spadet
1 matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongstärning
salt, svartpeppar
Maizenamjöl



Skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor.
Bryn dem i stekpanna och lägg dem sedan i en gryta.
Skiva kabanosskorven i 1 cm tjocka skivor och även paprikan i lämpligt stora bitar.
Lägg i resten av ingredienserna, salta och peppra.
Red av med Maizenamjöl, även vetemjöl kan användas.
Låt sjuda i 15-20 minuter så att mjölsmaken försvinner.

Den här grytan blir rätt "syrlig" i smaken så har man en känslig mage ska man vara lite försiktig. Jag har inte provat det än, men jag skulle tro att det går bra med kyckling eller annat kött också istället för fläsk.

Tips! Jag hade också i 1 brk skivade champinjoner (utan spad) och 1 skivad röd lök.

Tack Katarina för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...