23 november 2008

Gratinerad broccoli


(3-4 pers)

3 färska broccolistjälkar (fryst broccoli går lika bra)
Riven mozzarella
1-2 st matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Riven eller mald muskotnöt



Sätt ugnen på 225°C.

Koka upp vatten i en stor gryta.

Skär upp broccolins huvud i små lagoma bitar.

När vattnet kokar läggs broccolin ner i vattnet och får koka mjuka och vackert gröna.

Häll bort vattnet och fördela broccolibitarna i en ugnsfast form.

Krydda med salt, svartpeppar och en aning riven eller mald muskotnöt.

Strö över den rivna mozzarellan.

Häll över grädden och gratinera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

TIPS! Vill man ha en tjockare sås kan man göra en béchamêlsås, tillsätta den rivna osten och sedan hälla såsen över broccolin innan gratineringen.


Jag hörde något mystiskt ljud i köket, anade att lillmissen hade något på gång så jag tog med mig kameran och smög in och upptäckte då att han definitivt gillade broccoligratängen! ;)

1 kommentar:

Lynn Wallander sa...

Supergott! hittade ditt recept när jag letade efter något gott att göra med all broccoli som vi har.

//Lynn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...