14 april 2010

Gazpacho Andaluz

3 gröna paprikor
4 tomater
ev 1 burk krossade tomater
1 slanggurka
1 gul lök
2 hela vitlökar
2 skivor franskt vitt bröd
¾ dl matolja
1½ liter vatten

Smaksättning:
Vitvinsvinäger
Salt


Kör varje omgång i mixern med 3-5 dl vatten. Brödet tas sönder i mindre delar och lägges i oljan innan det mixas. När allt är mixat och hällt i samma bunke smaksätter man slutligen med vitvinsvinäger och salt. Serveras med tärnad slanggurka, grön paprika, gul lök, vitlök och brödtärningar (egentligen rostade men det går bra med orostade också). Soppan serveras kall.

OBS! Tar man med 1 burk krossade tomater så kan man minska på vattenmängden med 3-4 dl. Elisabeth brukar använda maximala vattenmängden + krossade tomater.


Tack, Elisabeth för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...