14 april 2010

Müsli

Drygt 1 dl matolja
1-2 dl honung
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
blandas i en stor kastrull.
Värm detta tills honungen har smält.



200 gram grovhackade hasselnötter
3-4 dl solrosfrön
1 pkt kokosflingor
blandas ner i honungen/oljan.



Lägg i bakplåtspapper i en långpanna och häll i
300 gram Saltå rågflingor
300 gram Saltå kornflingor
300 gram Saltå veteflingor
300 gram Saltå havregryn
och bred sedan ut detta i långpannan.



Häll över honungs- och oljeblandningen över flingorna och massera in ordentligt i flingorna. Placera långpannan längst ner i ugnen i 160°C graders värme i en timme och rör om med sked var åttonde minut.

Ta ut, låt svalna och njut den till filmjölk eller varför inte röra ner lite müsli i gröten. Servera russin i en burk bredvid för om man blandar ner dem i müslin blir de hårda.


Tack, Elisabeth för receptet!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...