(4 port)
4 st kycklingfileer
salt och peppar
1 brk creme fraiche, 2,5 dl
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande i flytande form)
1 brk soltorkade tomater, ca 200-225 g
1 brk/förp feta-ost, ca 200 g
Sätt ugnen på 225ºC.
Kycklingfiléerna delas på längden.
Bryn dem sedan i en stekpanna.
Salta och peppra och stek färdigt.
Lägg filéerna i en ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och buljongtärning tillsammans med kryddorna och marinaden av de soltorkade tomaterna.
Strö de soltorkade tomaterna och feta-osten över filéerna, häll såsen över alltihopa och gratinera sedan i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis o grönsallad.
Tack för receptet, Annika!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar