13 juni 2011

Citronmarinerad ugnslax

(8-10 port)

1 laxsida, ca 1 1/2 kg
1 stor citron
3 msk olivolja
2 små rödlökar
1 knippe gräslök

Garnering:
dillkvistar
citronskivor

Yoghurtsås:
Yoghurt 10 %
Flytande honung
Rivet citronskal


Sätt ugnen på 200ºC. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en oljad, ugnssäker form. Pressa över citron och ringla över olja. Skala och finhacka löken, klipp gräslöken och strö båda lökarna över laxen. Låt marinera i minst en timme. Tillaga laxen mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills den är genomstekt. Serveras med yoghurtsås, kokt färskpotatis, gröna bönor och sparris.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur varm ska ugnen vara?

Susanne sa...

Tack för påminnelsen! Hade glömt skriva ut det! :) 200ºC ska det vara, men värmen och tiden kan variera beroende på hur tjock laxsidan är på tjockaste stället och på ugnens effektivitet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...