(4 port)
1 brk kronärtskockshjärtan, ca 450 g
1 kg färskpotatis
150 g sockerärter
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
ca 5 dl valfria salladsblad
Dressing:
1/2 dl olja
1/2 dl vitvinsvinäger
salt
peppar
Låt kronärtskockshjärtarna rinna av och dela dem i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. Låt ånga av ordentligt. Skär potatisen i mindre bitar och blanda dem med kronärtskockshjärtarna i skålen.
Ansa sockerärterna och lägg dem i saltat, kokande vatten och sjud i cirka 1 minut. Spola genast av dem i iskallt vatten.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ner allt plus dillen i salladsskålen.
Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dressingen och salladsblad inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar