(8 port)
Pajskal:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g krämig färskost
100 g roquefort- eller ädelost
1 päron
Päronsallad:
50 g valnötter
50 g roquefortost
2 mogna päron
1/2 citron
100 g ruccolasallad
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
Pajskalet:
Arbeta ihop smör och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 20 minuter och sätt under tiden ugnen på 200ºC. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Fyllningen:
Vispa samman ägg, grädde och färskost. Häll blandningen i pajskalet. Skär ost och päron i små bitar och fördela över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Päronsalladen:
Grovhacka nötterna och skär osten i små bitar. Skär päronen i smala klyftor. Pressa citronsaft över dem. Skölj ruccolan. Blanda olja, vinäger och honung och blanda sedan ihop med resten av salladsingredienserna. Toppa pajen med salladen inför servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar