50 g blomkål i små bitar
50 g morot i tunna strimlor
50 g zucchini i tunna strimlor
1 urkärnad tomat i tunna strimlor
1 rödlök i tunna strimlor
1/2 röd paprika i tärningar
1/2 gul paprika i tunna strimlor
Pickleslag:
1 spansk peppar urkärnad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk brunt senapsfrö
2 msk riven färsk ingefära
1 dl risvinäger
2 dl socker
2 dl vatten
Saltlag:
1 liter vatten
5 msk salt
Lägg blomkål, paprika, rödlök och morot i en stor rostfri bunke. Koka upp saltlagen och slå över grönsakerna, rör om. Låt det svalna i rumstemperatur och blanda sedan ned tomat och zucchini. Låt stå och dra i en timme.
Blanda allt till pickleslagen och koka upp, låt den sedan svalna.
Sila bort saltlagen från grönsakerna och lägg ned grönsakerna i pickleslagen. Låt den sedan stå i kylskåp ett par timmar, helst över natten innan ni njuter av denna pickles.
Denna pickles passar till allt, men är bäst till olika slags fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar