(4 pers)
3 st kycklingfiléer, ca 400 g
1 msk olivolja, + 1 tsk 2 tsk grillkrydda
350 g färsk spenat
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
250 g färska lasagneplattor
3 dl riven prästost (17 %)
2 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 225ºC.
Skär kycklingen i smala strimlor och fräs dem i olivolja i cirka 5 minuter. Strö över grillkryddan och lägg dem på ett fat.
Fräs spenaten i olja under omrörning cirka 3 minuter tills all vätska kokat in. Koka ihop grädde och vin i en kastrull i cirka 5 minuter.
Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Tips! Vispgädden kan ersättas med matlagningsgrädde, men red då också såsen med 1 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar