1 fryst rund, färdigkavlad smördegsplatta
Fyllning:
300 g skuren kokt, kall potatis
2 rökta makriller, 4 filéer
1/2 strimlad purjolök
1 knippe finskuren dill
Äggstanning:
2 1/2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
3 ägg
vitpeppar
salt
1 msk smör
Garnering:
Dill
Rädisor
Sätt ugnen på 225ºC. Skär bort 2-2 1/2 cm av kanten på den runda smördegsplattan. Lägg den kvarvarande rundeln i botten på en form med löstagbar kant. Kläm sedan dit den bortskurna kanten efter formens vägg. I pajskalet läggs sedan den kalla, skurna potatisen. Bryt makrillfiléerna i bitar och lägg ovanpå potatisen. Strö över purjolöken och dillen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda tills ytan fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar