(4 port)
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1 påse tacokrydda, ca 40 g
2 förp färdigkokta kidneybönor, à ca 400 g
1 brk medium salsasås, ca 300 g
500 g finkrossade tomater med vitlök
1 dl vatten
4 mjuka tortillabröd
salt och peppar
3 dl gräddfil
Fräs köttfärsen i oljan i en het gryta. Finfördela med gaffel.
Tillsätt tacokrydda och fräs ihop. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem tillsammans med salsasås, tomater och vatten. Låt koka ihop cirka 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar. Skär tortillabröden i tunna strimlor. Rosta dem i en het torr panna. Salta lätt. Servera chilin i djupa tallrikar. Strö över tortillacrisp. Servera med gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar