(4 port)
Ugnsstekt potatis:
1 kg potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk kajennpeppar
Rosépepparlaxen:
500 g laxfiléer
2 msk smulad rosépeppar
1 tsk salt
Äppeltzatziki:
1 äpple i tunna stavar
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 strimlat romansalladshuvud
Sätt ugnen på 200°C.
Ugnsstekt potatis:
Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och kajennpeppar. Låt stå i ugnen 25 minuter.
Rosépepparlaxen:
Gnid in laxen med rosépeppar och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 15 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50º.
Äppeltzatziki:
Blanda ihop äpple, yoghurt och vitlök, smaka av med salt.
Servera laxen med rostad potatis, äppeltzatziki och strimlad romansallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar