21 januari 2013

Söt chilikyckling med romansallad

(4 port)

Chilikyckling:
500 g kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 dl sweet chilisås

Romansallad:
1 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
1 äpple i bitar
120 g vindruvor i halvor
1/2 grovstrimlat romansalladshuvud
1 tsk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

4 dl ris


Sätt ugnen på 225°C. Koka riset.

Chilikyckling:
Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chilisås. Stek kycklingen i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer - kycklingen är perfekt vid 65ºC.

Romansallad:

Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.

Servera kycklingen med ris och romansallad.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...