(4 port)
Chilikyckling:
500 g kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 dl sweet chilisås
Romansallad:
1 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
1 äpple i bitar
120 g vindruvor i halvor
1/2 grovstrimlat romansalladshuvud
1 tsk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 dl ris
Sätt ugnen på 225°C. Koka riset.
Chilikyckling:
Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chilisås. Stek kycklingen i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer - kycklingen är perfekt vid 65ºC.
Romansallad:
Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.
Servera kycklingen med ris och romansallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar