20 februari 2013

Fylld laxfilé med citronmajonnäs

(4 port)

1 kg potatis
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 fintärnad tomat
1 dl finhackade oliver
1 hackad salladslök
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk fransk senap
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk olivolja

Sås:
2 dl majonnäs
2 tsk pressad saft och 1 tsk rivet skal av 1 citron
1 pressad vitlöksklyfta

1/2 strimlad sallad


Sätt ugnen på 200ºC. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Snitta laxbitarna i mitten och salta runt om. Blanda ihop tomater, oliver, lök, persilja, senap och peppar. Lägg laxbitarna i en inoljad ugnsform och fyll med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Blanda majonnäs med citron och vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera laxen med kokt potatis, sallad och citronmajonnäsen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...