11 augusti 2009

Spenatpaj med fetaost

(10 - 12 port)

Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 krm svartpeppar
75 gr smör
1 ägg

Fyllning:
300 gr färsk förvälld bladspenat
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 nypa malen muskotnöt
1 krm grovmalen vitpeppar
100 gr grekisk fetaost
50 gr hackad salami


Värm ugnen till 175°C.

Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter.

Hacka spenaten grovt. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ner spenaten.

Nagga pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. Smula ned fetaosten i pajskalet och strö över salamin. Häll sedan över spenatsmeten. Grädda pajen i cirka 40 minuter.

Den här pajen bör serveras nygräddad - gärna med tunt skivade tomater och gurka med kumminkryddad gräddfilsdressing som tillbehör.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...