(10 - 12 port)
Deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 krm svartpeppar
75 gr smör
1 ägg
Fyllning:
300 gr färsk förvälld bladspenat
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 nypa malen muskotnöt
1 krm grovmalen vitpeppar
100 gr grekisk fetaost
50 gr hackad salami
Värm ugnen till 175°C.
Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter.
Hacka spenaten grovt. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ner spenaten.
Nagga pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. Smula ned fetaosten i pajskalet och strö över salamin. Häll sedan över spenatsmeten. Grädda pajen i cirka 40 minuter.
Den här pajen bör serveras nygräddad - gärna med tunt skivade tomater och gurka med kumminkryddad gräddfilsdressing som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar