11 augusti 2009

Ost- och salamimuffins

(6 stora eller 12 normalstora)

4 salladslökar eller 1 liten purjolök, ca 150 g
100 g salami
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
2 dl riven ost, ex. gratängost


Sätt ugnen på 250°C. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Strimla salladslöken och skär salamin i tunna strimlor. Skär smöret i tunna skivor och hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg och blanda i lök och salami. Fördela smeten i formarna och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i 15–20 min för stora och 12–15 min för normalstora. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten.

Serveras ljumma eller kalla. Goda och matiga till soppa och sallad eller en kopp te. Perfekt picknickmat.

Tips! Ost- och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1–2 finhackade paprikor.


Receptet kommer från Arla Köket.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...