02 juli 2008

Lättgjord löksallad

...4 gula lökar
+ 2 röda lökar
Sammanlagt 1/2 kg

Lagen:
1 1/2 dl ättiksprit
3 dl vatten
1 1/2 dl socker
2 tsk senapsfrö



Skala lökarna, skiva dem tunt och varva den gula och den röda i en kruka eller burk.

Koka upp ättiksprit, vatten, socker och senapsfrö.

Häll lagen het över lökskivorna så att den täcker.

Låt inläggningen svalna av innan locket sätts på.

Löksalladen smakar gott till kotletter, pannbiff och korv av olika slag.

Den här inläggningen håller ca 1 månad i kylen.

Tips! Man kan variera smaken på löksalladen genom att byta ut senapsfröna mot 4 pepparkorn och lika många kryddnejlikor eller muskotblomma.

2 kommentarer:

sofie sa...

Låter väldigt gott, jag ska testa nästa gång jag ska göra pannbiffar.

Susanne sa...

Ja, gör det! Berätta gärna hur du tyckte det blev! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...