11 augusti 2010

Ärtig gryta med curry

(4 pers)

3 dl kokta kikärtor, gärna från burk
1 gul lök
1 purjolök
1 grön paprika
1 morot
2 hg champinjoner
2 bananer
1 msk olja
1-2 tsk curry
1 brk tomatkross
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande fond)
1 dl creme fraiche
hackad persilja
salt


Låt kikärtorna rinna av i durkslag.

Skala och hacka löken.

Skölj och strimla purjolök och paprika.

Skala och riv moroten grovt.

Tvätta och skiva svampen.

Skala och skär bananerna i bitar.

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, grönsaker och svamp tillsammans med curry i ett par minuter.

Tillsätt tomatkross, vatten, buljong och creme fraiche och låt puttra i 5 minuter under lock.

Avsluta med att röra ner kikärtor och banan, smaka av med salt och strö hackad persilja över.

Grytan smakar bra till kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...