11 december 2010

Tacogratäng

(4 pers)

Grundrecept:
400 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 ask philadelphia classic/original à 200 g
2-2 1/2 dl crème fraiche
2-3 dl riven ost
tortillachips

Tillägg:
2 st hackade gula lökar
1 st hackad paprika
1 brk krossade eller passerade tomater
2 st pressade vitlöksklyftor
1 st strimlad purjolök
1-2 brk majs

Tillbehör:
tortillachips
tacosås
gräddfil
guacamole
Valfria grönsaker


Sätt ugnen på 225ºC.

Stek köttfärs och krydda med tacokryddan. Om du också vill använda tillägget så tillsätts dessa ingredienser, utom den strimlade purjolöken, i köttfärsen också.

Blanda philadelphia och crème fraiche och sprid ut jämnt över botten i en ugnssäker form.

Häll köttfärsen över blandningen. Det finns också varianter av receptet där köttfärsröran läggs under philadelphia- och crème fraicheblandningen.

Strö över riven ost och stick ner några tortillachips i gratängen. Använder du “tillägget” så kan du lägga över den strimlade purjolöken innan du strör på den rivna osten och sticker ner tortillachipsen.

Grädda sedan i ugnen i cirka 10-15 minuter, eller tills osten smält och fått färg.

Servera med olika tacotillbehör, till exempel tortillachips, nachochips, tacosås, grönsaker och guacamole samt sallad.

Obs! Det går naturligtvis att anpassa gratängen som man själv vill och också göra den vegetarisk genom att byta ut köttfärsen mot quornfärs.

Tips! Om du använder ingredienserna i tillägget så kan exempelvis majsen uteslutas från själva köttfärsen och användas som tillbehör istället om man hellre föredrar det.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...