15 februari 2011

Färsfylld pannkaksrulle

Ugnspannkaka:
4 ägg
1 tsk salt
8 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
30-50 g smält margarin

Färsfyllning:
Tacokryddad färs
En lök
Några skurna tomater
Purjolök
Färska championer
Grädde
Lite soja
Salt
Lite pepparmix


Sätt ugnen på 200ºC.

Ugnspannkaka:
Gör pannkakssmeten, häll den i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 20-30 minuter. När den är färdig vänds den upp på ett annat bakplåtspapper, som när man gör rulltårtor. Om pannkakan inte vill lossna så kan papperet penslas med kallt vatten för att lättare få loss den.

Färsfyllning:
Bred på färsfyllningen som kan bestå av det som finns hemma i skåpen, t ex överbliven tacofärs. Rulla sedan ihop allt till en rulltårta och låt vila med papperet på innan rullen skärs i tjocka skivor.

Tips! Enligt Lotta så går pannkaksrullen att frysa in, men skivorna är godare att steka upp i stekpanna än att värma i mikron eller ugnen.


Receptet kommer från Lottas kök.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...