29 oktober 2012

Gratinerad lax med parmesantäcke

(4 pers)

750 g potatis
1-2 broccolihuvud
4 laxfiléer skurna i bitar

Sås:
2 dl creme fraiche
2 msk grov senap
hackad persilja
salt och peppar

Parmesantäcke:
3 msk riven parmesan

Sätt ugnen på 250ºC. Skala och klyfta potatisen och koka tills den nästan är klar. Skär broccolin i bitar och låt dem koka med i cirka 3 minuter. Skär laxen i bitar och lägg den, potatisen och broccolin i en ugnsäker form. Blanda creme fraiche med senap, salt, peppar och hackad persilja. Fördela såsen ovanpå, strö över parmesanen och gratinera sedan i ugnen 5 minuter eller tills såsen bubblar.


Tack för receptet, Carina!

2 kommentarer:

Carina Reeve sa...

Nu har jag lagt till din blogg bland mina favoriter :)

Susanne sa...

Roligt att höra! Tack för det, Carina! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...