(4-6 port)
3 msk (45 g) smält smör
2 msk (25 g) riven Parmesanost
1 tsk (3 g)
vitlökspulver
1 tsk färsk timjan
salt och nymald svartpeppar
8-10 (1,4
kg) tunt skivade potatisar (1,6 mm i tjocklek)
Värm ugnen till 190ºC.
Smörj 12 av formarna i muffinsplåten och ställ åt sidan. Skiva potatisen tunt
med en mandolin. Lägg potatisskivorna i en stor skål. Tillsätt det smälta
smöret, parmesanosten, timjan, vitlök, salt och svartpeppar. Blanda så att det
fördelas jämnt över potatisskivorna. Lägg högar av potatisskivorna i de smorda
muffinsformarna. Strö över lite nymald svartpeppar. Gratinera i ugnen tills
toppen och kanterna är gyllenbruna och högarna är mjuka i cirka 55 minuter till
en timme. Ta ut muffinsplåten från ugnen, låt dem vila i 5 minuter. Lyft upp dem
från formen och garnera med parmesanost och timjan.
Receptet är
översatt av mig och kommer från Home Cooking Adventures video.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar